Victimele de la Dorohoi ale Holocaustului, omagiate: CÂND va fi comemorarea dintr-o pădure de lângă Ierusalim

Peste câteva zile, evreii de origine română născuți în Dorohoi și în localitățile limitrofe, care acum sunt stabiliți în străinătate, cu precădere în Israel, vor aduce un omagiu victimelor Holocaustului. 


Întâlnirea este programată pentru data de 11 iunie 2015, în pădurea Sores. "Pădurea Sores se află lângă Ierusalim, iar acolo este monumentul făcut în memoria celor care au pierit în pogromul care a avut loc în 1940 în Dorohoi și împrejurimi", a menționat profesorul Moshe Blanaru, unul dintre evreii dorohoieni.

Comemorarea celor căzuţi din Dorohoi, Săveni, Darabani, Herţa şi Rădăuţi Prut, la 75 de ani de la pogrom, va avea loc la Andarta.

Vor participa doctor Doron Coler, președintele Organizației Israelienilor originari din Dorohoi, Andreea Păstârnac, ambasadoarea României în Israel, Zeev Sfartz preşedintele Organizaţiei românilor din Israel, mai mulți reprezentanți, rabini și cetățeni.

Evenimentele tragice au avut loc la începutul lunii iulie 1940, la Dorohoi, când zeci de evrei au fost asasinați fără milă, iar casele și prăvăliile lor au fost devastate.

(M.A.)

 

10:00 am Marti, 09 Iunie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei