Un viitor mai bun pentru zeci de copii din Botoşani: Premii în bani, educaţie şi o masă caldă - FOTO

“Și eu vreau la școală”, este un proiect implementat de o organizație neguvernamentală de la Botoșani, care ar urma să schimbe cursul vieții în cazul a aproape 80 de copii și adolescenți din municipiul și județul Botoșani. Al lor și al părinților lor.


Pentru că, ”Și eu vreau la școală – Prevenirea și corectarea fenomenului de părăsire timpurie a școlii în rândul copiilor și tinerilor cu domiciliul în foste zone industrializate din Regiunea Nord – Est și Nord – Vest, punându-se accent pe populația romă”, a fost lansat joi, 25 iunie 2015, în orașul Hîrlău, administrația publică ieșeană fiind beneficiarul proiectului.

Unul dintre cei cinci parteneri din țară este Asociația B-Right Media, care în cadrul proiectului care se derulează pentru o perioadă de opt luni de zile, va oferi suport unui număr de aproape 80 de copii și tineri.

În cadrul programului finanțat prin Programul Operațional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), la Botoșani va fi înființat un centru de zi care va oferi activități de consiliere și orientare psihologică pentru 30 de copii și tot atâția părinți, prin activități de tip ”școală după școală”.

Alți 24 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani vor beneficia de programul ”A doua șansă”, ei fiind selectați din rândul celor care au abandonat școala din diverse motive. Nu în ultimul rând, 20 de copii preșcolari, vor participa la ”Școala de Sâmbătă” și vor avea parte de asemenea de activități de consiliere pentru ei și părinții lor. Cu toții vor primi câte o masă caldă zilnică, iar la finalul proiectului, dacă vor avea o prezență de minimum 80% la activitățile planificate în program, vor beneficia de premii sau ajutoare în bani.

Beneficiarul acestui program, care are o valoare de 5.9 milioane de lei, este Primăria orașului Hîrlău cu partenerii: Școala Gimnazială ”Petru Rareș” din Hîrlău, Asociația B-Right Media Botoșani, Fundația de Inforenegetică ”Sfântul Apostul Andrei” Iași, Școala Gimnazială ”Gelu Românul”, localitatea Dăbâca, județul Cluj și Asociația ”Copilul meu – Inima mea” din Iași.

Conferința de lansare a proiectului a avut loc joi, 25 iunie 2015, la Conacul Polizu din localitatea ieșeană Maxut, în prezența a aproximativ 100 de persoane, parteneri din proiect sau invitați.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII ŞI FOTOGRAFII:

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei