Un dorohoian care a fost şef de minister chemat la DNA: Le-ar fi trimis alegătorilor peste 14.000 de felicitări de Crăciun prin Poșta Română

Fostul ministru Valerian Vreme, născut la Dorohoi, a fost audiat, marți, 9 iunie 2015, la Direcția Națională Anticorupție într-un dosar privind Poșta Română. Potrivit unor surse judiciare, Valerian Vreme a fost audiat în calitate de martor, anunță România TV.


"Cred că s-au lămurit lucrurile în privinţa mea. Sunt şi dovezile că ele (felicitări de Crăciun n. red.) au fost plătite. Au fost făcute de fabrica de timbre de la Poşta Română şi au fost plătite. Există chitanţele. Aceste aspecte le-am lămurit. Lucrurile sunt în regulă acum", a declarat Valerian Vreme la ieşirea de la DNA

Valerian Vreme a vorbit şi despre dosarul Microsoft. "Dosarul s-a disjuns. Eu şi fostul ministru Daniel Funeriu suntem disjunşi din dosar, dar n-am fost chemaţi încă la audieri la DNA. Suntem la dispoziţia instituţiilor statului".

Numele fostului ministru Valerian Vreme apare în dosarul în care procurorii DNA l-au reținut pe 26 mai pe Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Fostul ministru urmează să fie dea explicaţii după ce numele său a apărut în materialele procurorilor. Mai exact, conform anchetatorilor, 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor lui Valerian Vreme din judeţul Bacău, au fost distribuite de Poşta Română.

În acest dosar penal, fostul secretar de stat Constantin Fecioru şi Mioara Pribescu, fost şef în Poşta Română, au fost plasaţi în arest la domiciliu în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie în legătură cu distribuirea corespondenţei fără încasarea preţului serviciului, prejudiciul fiind de peste 1.1 milioane de lei.

Fostul ministru al Comunicațiilor în Guvernul Boc, Valerian Vreme, s-a născut la Dorohoi la 13 iulie 1963, este căsătorit şi are un copil.

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei