Pagube IMENSE din vina unui fumător care a dat foc la școală din... neglijență: O biserică din județ aflată în calea flăcărilor

Acoperişul Şcolii Gimnaziale din Oroftiana de Sus, comuna Suharău, a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă la prânz, cel mai probabil, din cauza unui fumător neglijent.


Potrivit comunicatului de presă trimis de pompieri, incendiul a pornit de la o magazie de lemne, lipită de unitatea de învăţământ, unde era depozitată o cantitate mare de materiale combustibile şi s-a extins la acoperişul şcolii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 12.00.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii voluntari din comună, cât şi pompierii militari din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea acoperişul clădirii, existând pericolul ca flăcările să se extindă la sălile de clasă, dar şi la o biserică, aflată la mai puţin de 10 metri.

Pentru stingerea incendiului, îndepărtarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de două ore. Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze arhiva unităţii de învăţământ, mobilierul şi materialele didactice aflate în interior. Nu au fost înregistrate victime.

Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 10.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 2.000.000 lei.

 

11:46 am Luni, 15 Iunie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  ISU BotosaniPagubeComuna SuharauFlacariOroftianaScoala arsa in incendiu

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei