Nu sunt bani de-un festival, iar consilierii se tem de Curtea de Conturi: "Dacă nu-i sprijinim noi, nu o face nimeni" - FOTO

Acum câteva zile, Consiliul Local Dorohoi a aprobat fondurile necesare pentru desfășurarea festivalului internațional de muzică populară "Mugurelul". 


La acest proiect de hotărâre au apărut discuții precum fondurile prevăzute nu ar fi suficiente, deoarece Consiliul Județean nu a dat semne că va contribui cu bani, ca în ceilalți ani. Festivalul are de obicei două zile de desfășurare și antrenează sute de copii și tineri din țară și străinătate. La fel ca la festivalul de muzică folk s-a manifestat interesul de a mări suma necesară.

"Sunt foarte mulți participanți, foarte multe costuri de cazare și de masă pe perioada festivalului. Dacă mai putem suplimenta fondurile, pentru că dacă nu-i sprijinim noi, nu o face nimeni", a declarat consilierul Dorin Birta.

Prin protocol, administrația locală se va ocupa de plata juriului și a colaboratorilor, amenajarea scenei acoperite, transport și sonorizare. O parte din cheltuieli vor fi acoperite de Ministerul Educației, Asociația "Mugurelul" și sponsorizări. Clubul copiilor și elevilor din Dorohoi se va ocupa de masa și cazarea, dar și de transportul a 100 de participanți, contra sumei de 10.400 lei. Din partea altor finanțatori este programat să se cheltuie 20.800 lei.

"Cel mai cinstit mi se părea ca acest Comitet de organizare să vină aici și să ne spună dacă îi ajung sau nu banii", a fost de părere consilierul Sorin Dănilă.

Consilierul Constantin Bursuc a intervenit la ședință considerând că o posibilă suplimentare a fondurilor, fără o justificare exactă a banilor, care nu erau trecuți în protocol poate atrage controlul Curții de Conturi. În cele din urmă, toți cei 18 consilieri prezenți au aprobat proiectul în forma inițială, iar în cazul în care organizatorii vor veni cu propuneri vor fi votate ulterior.

Marcel Dupu, dirijorul Orchestrei Mugurelul, profesorul direct implicat în organizarea evenimentului contactat telefonic a confirmat la o zi după ședința de Consiliul Local că ar fi o problemă din partea Consiliului Județean.

"Proiectul a fost respins de Consiliul Județean, nu știu ce condiții nu am întrunit acolo. Am făcut contestație, în cazul în care contestația noastră nu va fi acceptată, sigur vom avea nevoie de o suplimentare. Noi am cerut 15.000 de la Consiliul Județean și ne-ar ajunge după cheltuielile estimative. Cazarea ar fi o problemă pentru că anul acesta va trebui să-i cazăm și în municipiul Botoșani. Ne așteptăm anul acesta la aproximativ 700, în cele două zile de festival", a precizat profesorul Marcel Dupu.

Festivalul Mugurelul ocupă poziția 1 în Calendarul Național al Activităților Educative, iar la evaluarea din toamna anului trecut a obținut un punctaj foarte bun. Cea de-a XI-a ediție a festivalului va avea loc între 20-21 iunie.

Mihaela AMARINE

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei