Medicii s-au îngrozit! Bebeluș înfometat de către mamă, ținut printre purici

Din cauza sărăciei, un nou-născut de trei luni de zile, din localitatea Lișna, comuna Suharău, a ajuns să sufere de mai multe afecțiuni, iar asta după ce medicii au constatat că pruncul cântărește cu mult sub greutatea normală. 


Copilul a fost salvat de autorităţile locale care în urma unui control efectuat la casa în care acesta era crescut, în localitatea Lișna, comuna Suharău. Oamenii primăriei  au chemat imediat salvarea după au constatat că acesta este numai piele şi os şi avea corpul ciuruit de purici. La spital medicii au stabilit că aceasta suferă de enterocolită, urticarie, distrofie gradul II şi era pişcat de purici pe tot corpul.  

La fel de neîngrijit era şi sora acestuia de un an şi 10 luni, care a fost adusă şi ea la Spitalul Dorohoi pentru un control de urgenţă. Întâmplarea a avut loc vineri când asistenţii sociali din comună au efectuat un control de rutină la casa unei femei de 25 de ani, control programat după ce sătenii au reclamat că micuţii mor de foame din cauza sărăciei. 

Femeia locuieşte împreună cu concubinul cu care are două fetiţe, ambele minore. În primă fază asistenţii sociali s-au îngrijorat de faptul că fetiţa de trei luni era foarte slabă, având mult sub greutatea unui copil de această vârstă. 

La Spitalul Municipal Dorohoi medicii pediatri au stabilit diagnosticul şi au menţionat în clar că aceşti copii sunt neîngrijiţi şi au anunţat poliţiştii care au deschis o anchetă. La primele cercetări, mama copiilor a declarat că micuţii sunt slabi întrucât din cauza sărăciei nu le poate oferi decât vapte de vacă. Cadrele medicale sunt de părere că dacă bebeluşul ar mai fi stat neîngrijit câteva zile, starea lui de sănătate s-ar fi agravat simţitor.

9:35 am Luni, 17 August, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Spitalul Municipal DorohoiSuharauBebelus subnutrit

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei