Lansare folclorică la cel mai îndrăgit festival al dorohoienilor: CE s-a pregătit

O lucrare desprinsă din filele folclorului, dar și ale istoriei a fost lansată de curând, cu prilejul festivalului de muzică populară “Mugurelul”, de la Dorohoi.


„Mugurelul” a aparținut întâi Casei de Copii Școlari nr. 2, apoi Clubului Copiilor Dorohoi, Asociației ”Mugurelul”, municipiului Dorohoi și acum putem spune că este a județului Botoșani și a avut ca element central ”Orchestra Mugurelul” prin care de-a lungul anilor, sub bagheta și coordonarea profesorului Marcel Dupu, au trecut 328 de tineri care au promovat folclorul tradițional autentic.

Toate aceste mărturii a 30 de ani de cultură, creație și folclor le putem găsi în lucrarea a cărei coordonator este profesorul Marcel Dupu, colectivul de autori fiind format din oameni care i-au stat alături de-a lungul acestei ”călătorii”. 

“Prin parcurgerea capitolelor putem vedea cum s-a format, cum a crescut și a devenit performant fenomenul ”MUGURELUL”, cum s-au îmbinat activitățile educaționale nonformale desfășurate la Palatul Copiilor Botoșani și Clubul Copiilor Dorohoi cu cele ale Asociației ”Mugurelul”, cum prin dăruire, profesionalism, seriozitate și foarte multă muncă, generații de tineri au avut șansa să fie formați, educați și mulți dintre ei să dezvolte o carieră în domeniul artistic.”, se arată scris în comunicatul de presă al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani.

Editarea lucrării s-a realizat în cadrul proiectului ”Prin folclor, un viitor!” finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, oferind astfel tinerilor, dascălilor, oamenilor de cultură oportunitatea de a se informa și de a prelua un model de bună practică, dăruind o filă de istorie ce aduce în mediile educaționale posibilitățile concrete de dezvoltare și promovare a tinerelor talente, a valorilor naționale cu care ne mândrim și reprezentând un îndemn pentru noi generații de a se integra în familia ”Mugurelul”.

Lansarea s-a realizat în cadrul Festivalului Internațional de Folclor ”Mugurelul” de către prof. Cornelius Drescanu.

12:20 pm Luni, 29 Iunie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei