Încă n-au venit banii de la județ pentru cel mai iubit festival de muzică populară din Dorohoi

Peste o săptămână, la Dorohoi, în parcul Brazi, de pe strada 1 Decembrie, în intervalul 20-21 iunie va avea loc festivalul internațional de muzică populară "Mugurelul".


Ca în fiecare an elevi, tineri și toți iubitorii muzicii populare vor concerta în cadrul celei de-a XI-a ediții a festivalului. Anul acesta peste 600 de soliști și ansambluri de dansuri și cântece populare din țară, dar și din Slovenia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova vor încânta publicul. Juriul festivalului va fi prezidat de maestrul Ioan Cobâlă și inspectorul școlar județean Mihaela Huncă, alături de specialiști în folclor și redactori de radio și televiziune.

Municipalitatea dorohoiană va susține festivalul cu suma de 30.000 de lei. Acum câteva zile, directorul Orchestrei "Mugurelul" și inițiatorul festivalului, Marcel Dupu, a menționat că nu primise deocamdată niciun răspuns din partea Consiliului Județean în ceea ce privește acordarea unor fonduri pentru festival.

"Nu avem niciun răspuns, deși mai sunt câteva zile până la deschiderea festivalului. Să sperăm că va fi un răspuns pozitiv", a declarat Marcel Dupu.

Pentru ca toți dorohoienii să admire costumele și formațiile din festival, pe data de 21 iunie, de la ora 12.00 va avea loc o paradă care se va desfășura pe traseul Parcul Cholet de pe Bulevardul Victoriei, Blocul turn, pietonalul Grigore Ghica, strada A.I. Cuza și Parcul Brazi.

(M.A.)

 

4:36 pm Luni, 15 Iunie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  CJ BotosaniMuzica PopularaFonduriFestivalul MugurelulMarcel Dupu

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei