Împușcături pentru a-i opri pe comercianții țigărilor penale: VIDEO cu ce-au descoperit polițiștii

Poliţiştii de frontieră de la Botoșani au descoperit 8.000 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.


În data de 20 august, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile. Astfel, în jurul orei 06.10, poliţistii de frontieră au observat la malul raului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, judeţul Botoşani, trei persoane şi un autoturism de teren.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă.

Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, un cetăţean roman în vârstă de 24 ani, au fost descoperite 6 colete cu ţigări şi un autoturism de teren, model Grand Cherokee. 

Totodată, s-a mai stabilit că cele 6 colete, care conţineau cantitatea de 8.000 pachete ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 90.000 lei, urmau a fi comercializate pe teritoriul Romaniei.  

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit lucrarea penala pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun. 

3:32 pm Vineri, 21 August, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Republica MoldovaContrabandistiTigariFocuri de arma

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei