“Experte” în ale sexului: DE CE ajung minorele botoşănence să ia cele mai proaste decizii şi să fie implicate în scandaluri

Deși au o vârstă fragedă, o vârstă la care ar trebui să copilărească ori să-și făurească planuri de viitor, multe copile ajung să aibă proprii copii, de cele mai multe ori din cauza unei educații precare și a sărăciei.


Autoritățile botoșănene se implică în prevenirea sarcinilor la mame tinere – care din start pornesc cu un risc – precum și în prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, scrie ziarul Botoşăneanul. De cele mai multe ori, sexul înainte de vârsta majoratului este o alegere personală, dar medicii cred că sunt implicate și anumite constrângeri care provin din mediul familial. 

La orele de educație sexuală participă cu interes elevii, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, dar asta nu îi împiedică să întrețină relații sexuale de la vârste fragede. De pildă, în primele două trimestre ale anului 2015, au născut la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Botoșani, 86 de fete cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Cea mai mare parte dintre acestea își asumă rolul de mamă, dar există și situații în care nou-născuții rămân în grija rudelor ori, mai rău, în grija statului. 

4:29 pm Joi, 18 Iunie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei