Escrocii Dorohoiului: IATĂ câte jafuri au fost comise şi ce metode au folosit hoţii!

Jaful perfect poate fi de multe ori cel minuţios plănuit, dar şi cel care are loc... în imaginaţie. De la pagube de zeci de mii de lei, şi până la pungăşiile minore, pe raza întregului judeţ Botoşani, în 2014, s-au înregistrat tot felul de astfel de cazuri. Şi nici Dorohoiul nu a dus lipsă de hoţii lui de „mărunţiş“.


Pe raza întregului judeţ, 747 de astfel de infracțiuni au fost confirmate de către Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Botoșani, dar un alt număr considerabil au fost „alerte false“ – sau cazuri în care, panicați, botoșănenii au alertat autoritățile, dar ulterior au constatat că nu se impunea intervenția polițiștilor.

Asta pentru că, spun reprezentanții IPJ, de foarte multe ori, aceștia realizau că au căzut în capcana propriei neglijențe. De pildă, au fost cazuri în care la 112 sunau botoșăneni care sesizau furtul mașinii personale, dar care reveneau după scurt timp cu mențiunea că… au uitat unde au parcat-o.

În aceeași situație s-au găsit și alte persoane care au remarcat lipsa unor bunuri personale din propriile locuințe, dar care ulterior le-au găsit foarte bine ascunse în locuri greu accesibile.

Potrivit reprezentanților IPJ Botoşani, un fenomen aparte înregistrat pe parcursul anului 2014, îl reprezintă furtul din locuințe abandonate, nesupravegheate sau nelocuite. Foarte frecvent, au fost prădate locuințe aflate în construcție, ai căror proprietari sunt plecați peste hotare, dar care, la întoarcere sesizează lipsa anumitor bunuri.

Minorii dorohoieni şi-au făcut de cap

De remarcat este că, pe parcursul anului 2014, au existat și furturi comise de către minori sau adolescenți, furturi bine plănuite. Cum a fost cazul a patru minori din municipiul Dorohoi, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care în perioada aprilie-octombrie 2014, au sustras aparatură electronică, telefoane mobile, biciclete și sume de bani din nu mai puțin de 24 de locuințe.

În ceea ce privește furturile din societăți comerciale, IPJ Botoşani a înregistrat anul trecut un număr de 479 de astfel de infracțiuni confirmate, dintre care 289 sunt furturi de la raft care au avut loc în timpul programului de lucru.

11:14 am Marti, 24 Februarie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Minori DorohoieniDorohoiFurturiIPJ BotosaniEscrocheriiSpargeri In Locuinte

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei