O dorohoiancă i-a distrat pe americani cu muzică din străbuni: Folclorul a răsunat pe Broadway - FOTO

La ediția a XVI-a a Festivalului “Romania Day on Broadway” folclorul, portul și tradițiile românești din zona Moldovei au fost reprezentate cu succes de către Ansamblul Folcloric Hora al comunei Vlăsinești, în frunte c-o îndrăgită interpretă de muzică populară, originară din Dorohoi.


Dupa un periplu de cinci zile în metropola americana New York, membrii ansamblului s-au intalnit cu o parte importanta a comunitatii romanesti de acolo, au fost prezenti pe scena renumitului festival, incantand si bucurand inimile celor peste 20.000 de romani participanti la acest grandios eveniment.

Programul artistic al Ansamblului HORA a fost prezentat in trei momente ale festivalului, constand in suite de dansuri populare moldovenesti, pe de o parte, iar pe de alta parte sustinand intrepreti de muzica populara din Moldova, printre care s-a aflat si Brandusa Covalciuc Ciobanu, cea prin intermediul careia Ansamblul HORA a fost invitat sa participle la acest important eveniment.

Prezenta dumneaei pe scena a generat emotii si aplauze consistente, fiind de altfel foarte cunoscuta in comunitatea romaneasca din New York.

Tot in cadrul festivalului, vlasinestenii impreuna cu dorohoianca Brandusa Covalciuc Ciobanu au expus si promovat produsele traditionale romanesti, la un stand pus la dispozitie de organizatori care a dat plus valoare festivalului oferind romanilor stabiliti de foarte multi ani in New York suveniruri si amintiri de neuitat.

“A fost o deplasare onoranta, prin faptul ca am reusit sa fim prezenti in orasul New York, Statele Unite ale Americii, la acest important festival ajuns la cea de-a XVI-a editie, unde am trait momente unice, emotionante, culminand cu primirea unui certificat dinde excelenta care atesta rolul nostru la acest eveniment. Doresc pe aceasta cale sa multumesc tuturor celor care au facut aceasta deplasare posibila, mentionand Consiliul local Vlasinesti, Lacto Solomonescu, SC Sancos SRL, Agraria Nord, Vlasie Company si tuturor organizatorilor, in special  respectabilului domn, Stefan Minovici, promotor al valorilor romanesti”, a declarat Lucian Trufin, primarul comunei Vlasinesti.

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei