Datorncii dorohoieni eșalonați cu năduf: "Au datorii și merg la crâșmă și beau și râd de tine"

Câteva persoane care au datorii la chirie către administrația locală dorohoiană vor plăti sumele restante eșalonat începând din luna mai a acestui an.


Consilierii locali au decis în ședința ordinară din luna martie, să fie reduse cu 75% plata obligațiilor (majorări de întârziere), în baza Hotărârii date din 30 octombrie 2014, când a fost aprobat Regulamentul de înlesnire la plata obligațiilor fiscale, adică a chiriilor restante pe care le au persoanele fizice care au o locuință din fondul locativ al municipiului. Cele trei persoane care vor beneficia de această decizie stau în locuințele din Dumbrava Roșie, pe strada Locomotivei și în Drochia.

"Au amenzi de câte 2.400 de lei, nu au plătit taxa de salubrizare de ani de zile, îi scutim acum. Sunt pentru asta, nu mă înțelegeți greșit, dar unde este bunăvoința? Sunt datorii foarte mici de câteva sute și ceva de lei pe lună. Am înțeles, dar unii știu că au datorii și merg la crâșmă și beau și râd de tine. Nu mi se pare normal, știu că sunt necăjiți și își îneacă amarul", a spus un consilier, în cadrul ședinței ordinare de joi, 26 martie 2015. 

Eșalonarea a fost votată în cadrul ședinței CL

La primul proiect dezbătut, consilierul Sergiu Nacu s-a abținut de la vot. Acesta a propus un amendament la aceste proiecte pentru reducerea de 100% a restanțelor, care nu a fost luat în considerare, deoarece conform hotărârii doar cu 75% se poate reduce datoria la chirie.

"Reducerea este valabilă numai pentru datoria la chirie, chiar dacă are datorii la salubrizare, la amenzi. Ei au solicitat eșalonarea, dar nu au nici atât să plătească. Trebuie să urmăresc graficul să văd dacă vor plăti cât este prevăzut. Nu este o bază legală pentru reducerea de 100%, trebuie o altă hotărâre", a spus reprezentantul Serviciului de Taxe și Impozite. Astfel, persoanele vor avea pe rând de achitat 68 de lei în două luni, 261 lei în opt luni, dar și 193 de lei tot în opt luni. 

Prin urmare, consilierii se mai gândesc dacă să inițieze un nou proiect prin care să fie reduse 100% datoriile, dar după cum amintea un alt ales local, s-ar crea un precedent pentru anularea datoriilor.

Mihaela AMARINE

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei