Chiriașii din blocul ANL cu scandal sunt chemați la Primărie: Începe “nebunia” dosarelor

Chiriașii de la blocul ANL C1 din Dorohoi au fost anunțați de compartimentul locativ al Primăriei să se prezinte cu dosarele pentru reînnoirea contractelor. 


După conflictul de acum o lună, când au fost anunțați să-și achite restanțele la chirie și utilități, dacă nu erau pasibili de evacuare, nu s-a mai întâmplat nimic. 

Blocul a fost dat în folosință în anul 2005, iar cea mai apăsătoare problemă este centrala comună care furnizează căldură și apă caldă. Câțiva locatari sunt nemulțumiți fiindcă nu cunosc modalitatea de calcul a cheltuielilor și nu pot contoriza separat utilitățile, chiar dacă au montate repartitoare. 

În anul 2013, Consiliul Local a acceptat să achite o sumă restantă, pentru ca furnizorul să-și reia activitatea, iar acum Primăria încearcă să recupereze banii. O parte din locatari au cheltuielile la zi, alții au un plan de eșalonare a datoriilor, iar o parte consideră nedreaptă măsura.

"Au fost anunțați să vină pentru prelungirea contractelor de închiriere, dar trebuie să aibă chiria și utilitățile plătite la zi sau măcar o eșalonare a datoriei. Îi invit pe cei care nu pot achita să facem o eșalonare, să putem încheia contractul de închiriere, altfel nu pot să accept dosarul și voi face referat la oficiul juridic", a declarat reprezentatul compartimentului locativ.

Termenul dat de Primărie pentru încheierea noilor contractelor este mijlocul lunii iunie. "Luna a trecut, dar nu se face nimic. Urmează să mergem cu dosarul pentru prelungirea contractului, numai că anul trecut nu ne-a fost acceptat dosarul", a spus unul dintre locatari.

(M.A.)

3:43 pm Marti, 26 Mai, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  CL DorohoiScandalANL DorohoiBlocul ANL C1Dosare

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei