Afacerea deschisă-n buricul târgului de-un patron cu viziune: FOTOGALERIE

Deși clădirea de pe strada Dimitrie Pompeiu din municipiu stă să cadă sub povara timpului, acolo se adăpostește de ceva vreme o florărie în care clienții calcă fără frică, deși zidurile exterioare sunt pe punctul de a se prăbuși.


Magazinul cochet, vopsit în exterior cu o culoare de prună coaptă, arată ca o floare crescută printre mărăcini. De altfel, comparația i se potrivește mănușă, pentru că dincolo de pragul ușii, se găsește o multitudine de flori și obiecte de decorat. Florăria a sfidat orice urmă a timpului care s-a lăsat pe bătrâna clădire și s-a înălțat printre ruinele care străjuiesc la o aruncătură de băț.

Afacerea nu duce lipsă de clienți. Oameni intră și ies din florărie cu câte un buchet de trandafiri, iar florăreasa, tânără și voioasă, spune că nu se teme să vândă într-un spațiu gata să cadă. „Este bine consolidat pe dinăuntru, dar nu cred că se dărâmă”, spune zâmbind.

Florăria este deschisă de ceva vreme în locul unde odinioară alte afaceri au stat în picioare, spre deosebire de zidurile clădirii, care au „ascultat” atâtea povești.

 

loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei