Aproape 10 mii de dorohoieni datornici ar putea scăpa de dat o parte din bani înapoi municipalității

Primăria municipiului Dorohoi a inițiat un proiect de hotărâre prin care contribuabilii-persoane fizice la bugetul local care au datorii la chirii, impozite, redevențe sau alte obligații să fie scutiți de 75% din penalități.


Proiectul a fost afișat pe site-ul primăriei pentru ca toți cei interesați să se adreseze Direcției Economice sau Serviciului de Taxe și Impozite Locale Dorohoi. Pentru ca datornicii să fie la zi cu plățile, trebuie mai întâi să achite integral debitul și 25% din majorările de întârziere restante până la data depunerii cererii de scutire. 

În raportul de specialitate se arată că la sfârșitul lunii mai, 9.667 persoane fizice contribuabili înregistrau restanțe din impozite și taxe locale, chirii, redevențe și alte obligații la buget local, cu excepția amenzilor, suma totală de 2.609.000 lei și majorările aferente erau de 2.329.000 lei. Ponderea ridicată a majorărilor de întârziere în totalul datoriilor restante ale persoanelor fizice, de peste 47% determină un număr tot mai mare de persoane fizice să-și achite datoriile.

Dacă va trece de Consiliul Local, în ședința ordinară din luna iunie 2015, proiectul de hotărâre va fi în vigoare doar până la jumătatea lunii decembrie 2015. 

Odată cu votarea acestui proiect, hotărârea care a fost aprobată anul trecut în octombrie 2014, care privește înlesnirile la plata chiriilor datorate către bugetul local de către persoanele care dețin o locuință din fondul locativ al municipiului Dorohoi, nu se mai aplică.

Până acum în baza hotărârii de anul trecut au beneficiat peste 10 persoane de reducerea de 75% la majorări de întârziere și eșalonarea datoriilor.

(M.A.)

 

8:11 am Luni, 15 Iunie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate:
loading...
Ancheta săptămânii
Consilierii locali liberali cu averile scoase la vedere: De la apartamente & case din Dorohoi și până în Iași și tinerețe... haine grele
Reportaj
"Ce roșu era cerul": O dorohoiancă cu aproape un secol de viață le face cinste eroilor prin poveștile sale - FOTO
ziare.org
ziare
Sondaj
Sunteţi mulţumit de cum arată municipiul Dorohoi?
   
   
   
   
   
Newsletter
Editorial
Dorohoiului capătă voce în urbea interlopului şi-a patronului analfabet
Poza Zilei